De ce Solamagic?

De ce Solamagic?

miercuri 05.08.2020 0 comentarii

De ce Solamagic?

Cine este SOLAMAGIC?

Solamagic GmbH (ex Knoch Licht GmbH) este o companie tanara, fondata in 1991, cu sediul administrativ, comercial si de productie locate in Zeulenroda, land-ul Turingia, Germania. Solamagic GmbH aloca tot mai multe resurse in dezvoltarea marcii Solamagic ce are la baza tehnologia cu emisie in infrarosu.
 
Misiunea Solamagic este utilizarea optimala a eficientei tehnologii a viitorului a infrarosu-ului in jurul tematicii “caldura”. In acest sens, nevoile individuale ale utilizatorilor Solamagic raman in centrul atentiei. Incalzitoarele Solamagic cu infrarosu se caracterizeaza prin functionalitate practica, design atractiv si durata lunga de viata. Solamagic inseamna calitate "Made in Germany".

Despre tehnologia SOLAMAGIC

Cele trei forme de transfer al caldurii:
Fenomele fizice prezente in natura, ne-au aratat ca exista 3 forme diferite prin care caldura (energia termica) poate fi transferata de la un corp cald la unul rece; de la caz la caz aceste forme de transfer se pot intalni simultan.

  • Conductia => prin contact direct intre corpul fierbinte si cel rece;
  • Convectia => prin intermediul unui mediu lichid (ex.: cazul sistemului de incalzire cu calorifere; el incalzeste aerul dintr-o incinta inchisa, bine delimitata);
  • Radiatia => termenul stiintific, reprezinta transferul caldurii prin unde electro-magnetice fara a avea nevoie de un alt mediu; (ex.: cazul focului de tabara sau al semineului care va incalzeste cand stati cu fata la el, in timp ce spatele dvs. ramane rece).

sursa poza: www.geo.mtu.edu

Spectrul electromagnetic
Zilnic, omul intra in contact cu diverse forme de unde electro-magnetice. De la unde radio si micro-unde telefoanelor mobile, caracterizate de energie redusa ce nu afecteaza corpul uman, pana la radiata X a radiografiilor medicale. Expunerea indelungata la ultraviolete sau raze X nu este indicata pentru sanatatea omului. Doar o parte dintre undele spectrului electromagnetic sunt vizibile pentru om.


Spectrul luminii
Curcubeul este un fenomen optic natural care arata structura in spectrul vizibil a luminii soarelui. Ochiul omenesc percepe culori cu lungimi de unda intre aprox. 400-800 nm. Segmentul “rosu” si domeniul “infra-rosu”, denumite si “radiatie calda”, reprezinta cca. 50% din intregul spectru si fara acesta probabil n-are putea exista viata pe Pamant. In “Infra-Rosu” sunt diferente mari si de aceea exista 3 subdomenii in functie de forma de transfer a caldurii:
  •  IR-A (lungime de unda scurta): radiatie calda mare;
  •  IR-B (lungime de unda medie): radiatie calda medie;
  •  IR-C (lungime de unda mare): radiatie calda slaba

 

Mod de functionare SOLAMAGIC

Lampa halogen tip HeLeN (linia galbena), folosita de Solamagic, se apropie cel mai mult de caracteristica spectrului solar (linia rosie), privind intensitatea in functie de lungimile de unda. Caracteristici total diferite se pot constata la lampile cu quartz (linia albastra).

La Solamagic, cea mai mare parte a emisiei de unde (intensitate fata de lungimea unda ) se realizeaza in sectorul IR-A si IR-B preponderent radiatie calda.
 
Comparatii Sisteme de incalzire cu infrarosu
In concluzie, In afara de eficienta termica, lampa Solamagic se caracterizeaza prin emiterea a 84% din caldura in spectrul de caldura mare & mediu (IR-A si IR-B) in timp ce produsele tip Quartz functioneaza in spectrul de caldura mediu/redus.