Renuntare la cumparare si Retur

1. Dreptul si termenul legal de retragere (renuntare la cumparare)

1.1. Termenul exercitarii dreptului legal de retragere

In conformitate cu articolul 9 (1) din  Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Cumparatorul are la dispozitie un termen de 14 (paisprezece) zile lucratoare de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor, pentru a-si exercita dreptul legal de retragere, fara a fi obligat sa-si motiveze decizia.

Conform legislatiei in vigoare, renuntarea la cumparare este aplicabila doar clientilor persoane fizice.

Renuntarea la cumparare in termen de 14 zile se poate aplica numai pentru produsele livrate prin curier iar produsul returnat trebuie sa fie insotit de documentele de achizitie in original (factura, chitanta, certificat garantie).

1.2. Modalitatile de exercitare a dreptului legal de retragere

Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres IncalzitoareTerase.ro la urmatoarele date de contact: SC 360 Multi-Solutions SRL, Str. Maica Alexandra, nr. 5, sector 1, Bucuresti, e-mail: office<>incalzitoareterase.ro, cu privire la decizia sa de a se retrage din prezentul contract(comanda), utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta sau e-mail. IncalzitoareTerase.ro ii va transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retragere. Pentru a respecta termenul-limita de retragere este suficient ca Cumparatorul sa trimita comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere inainte de expirarea perioadei de retragere. 

1.3. Produsele exceptate de la exercitarea dreptului legal de retragere

In conformitate cu articolul 16 din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, dreptul de retragere nu poate fi exercitat pentru Comenzile care se refera la:

– furnizarea de bunuri care au fost desigilate dupa livrare, care nu mai pot fi returnate din motive de igiena sau protectie a sanatatii;

– furnizarea de produse executate dupa specificatiile consumatorului, la comanda speciala sau pentru produse distinct personalizate, precum si a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.

Prin urmare, Cumparatorul ia la cunostinta faptul ca nu se va putea prevala de dreptul sau legal de retragere cu privire la produsele desigilate de el, a caror noua comercializare de catre IncalzitoareTerase.ro ar putea prezenta riscuri pentru consumatori.

1.4. Consecintele exercitarii dreptului legal de retragere

In situatia in care produsele pot face obiectul dreptului legal de retragere, Cumparatorul care isi exercita dreptul de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a produselor, va putea obtine rambursarea contravalorii produselor returnate. Cumparatorului sau destinatarului Comenzii care isi exercita dreptul legal de retragere in conditiile prevazute de prezentul articol cu privire la termenele si modalitatile de returnare a Produselor, i se vor rambursa toate sumele achitate catre IncalzitoareTerase.ro cu titlu de plata pentru comanda cu privire la care s-a exercitat dreptul de retragere, cu exceptia costurilor livrarii, fara intarzieri nejustificate, si, in orice caz, nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile de la data la care IncalzitoareTerase.ro este corespunzator notificata cu privire la decizia de retragere din prezentul Contract. In temeiul art. 13 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, Consumatorul intelege si isi da in mod expres consimtamantul ca rambursarea sumelor sa se efectueze exclusiv prin transfer bancar, sens in care se obliga sa furnizeze IncalzitoareTerase.ro datele unui cont bancar pentru transferul sumelor. In orice caz, Consumatorului nu i se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursari.

IncalzitoareTerase.ro are dreptul de a amana rambursarea pana la data la care primeste inapoi produsele. Produsele returnate vor fi expediate de Cumparator catre SC 360 Multi-Solutions SRL, Str. Maica Alexandra, nr. 5, sector 1, Bucuresti, telefon: 0728 83 72 72. Cumparatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produselor care rezulta din manipulari, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, calitatilor si functionarii produselor. 

1.5. Cheltuieli

In conformitate cu articolul 14 (2) din Ordonanta de Urgenta nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, cheltuielile de returnare a produselor vor fi suportate de Cumparator. Prin exceptie, in cazurile de neconcordanta intre produsele livrate si Comanda, cheltuielile de returnare vor fi suportate de IncalzitoareTerase.ro.

Orice modificare a starii produselor sau deteriorarea ambalajului original al acestora duce automat la aplicarea unei proceduri de returnare supusa unor taxe administrative de readucere a produselor la starea in care au fost livrate. Cuantumul taxei administrative va fi comunicat catre client la receptionarea produselor modificate.

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi revandut ca si nou, ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.
Acesta clauza se aplica conform O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii online de produse de pe site-ul IncalzitoareTerase.ro folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e dar si Directivei UE privind drepturile consumatorilor si intrata in vigoare la 13.06.2014.

2. Dispozitii generale aplicabile returului produselor (dreptul de retur)

2.1. Produsele achizitionate prin intermediul IncalzitoareTerase.ro pot fi returnate in urmatoarele cazuri:

2.1.1. Produsul primit este nefunctional in primele 24 de ore de la momentul receptiei
In cazul in care constatati ca produsul final nu este functional in termen de 24 de ore de la data receptiei, puteti solicita, in cadrul acestui interval de timp, inlocuirea acestuia cu un produs functional. In acest caz, toate costurile de retur si livrare a noului produs vor fi preluate de IncalzitoareTerase.ro.

2.1.2 Produsul sau produsele v-au fost livrate gresit
In cazul in care vi s-a livrat alt produs decat cel specificat in comanda dvs., puteti solicita inlocuirea produsului livrat gresit cu cel corect. Toate costurile de retur si livrare a produsului corect vor fi preluate de IncalzitoareTerase.ro.

2.1.3. Produsele cu specificatii tehnice care nu corespund cu cele prezentate pe IncalzitoareTerase.ro. In cazul in care produsul achizitionat nu corespunde cu specificatiile tehnice prezentate pe site-ul IncalzitoareTerase.ro puteti solicita returnarea si inlocuirea produsului cu cel corect sau puteti solicita rambursarea integrala a contravalorii sale. Toate costurile de retur si livrare a produsului corect vor fi suportate de IncalzitoareTerase.ro numai  in situatia in care produsul achizitionat nu a corespuns cu specificatiile tehnice prezentate pe IncalzitoareTerase.ro.

2.2. Produsele achizitionate prin intermediul IncalzitoareTerase.ro pot fi returnate cu urmatoarele conditii:

2.2.1. Produsele se vor returna in ambalajul original, in stare perfecta, nefolosite, impreuna cu toate accesoriile si documentele de achizitie in original. In situatia in care aceste conditii nu sunt respectate, returul nu va fi acceptat.

2.2.2. Cumparatorul sau, dupa caz, destinatarul Comenzii, pentru a-si exercita dreptul de retragere, trebuie sa informeze expres IncalzitoareTerase.ro la urmatoarele date de contact: SC 360 Multi-Solutions SRL, Str. Maica Alexandra, nr. 5, sector 1, Bucuresti, e-mail: office<>incalzitoareterase.ro, cu privire la decizia sa de retur din prezentul contract (comanda), utilizand o declaratie neechivoca, de exemplu, o scrisoare trimisa prin posta sau e-mail. IncalzitoareTerase.ro ii va transmite fara intarziere, pe un suport durabil, de exemplu prin e-mail, confirmarea de primire a cererii de retur.

2.2.3. Este obligatoriu ca produsele sa fie returnate catre IncalzitoareTerase.ro intr-o stare care sa permita repunerea lor la vanzare (produse in stare perfecta impreuna cu ambalajul original intact, accesoriile, prospectele, holograma, etc) cel mai tarziu, dupa caz, in termen de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul sau o parte terta, alta decat transportatorul, indicata de Cumparator, intra in posesia fizica a produselor. Retururile de produse trimise dupa expirarea acestui termen nu sunt acceptate.

2.2.4. In situatia in care Cumparatorul a beneficiat pe Site de o oferta speciala, care ii permitea, in anumite conditii, sa achizitioneze unul sau mai multe produse ofertate in schimbul Comenzii sale, se va considera ca prin exercitarea dreptului sau de retragere acesta din urma nu mai este eligibil pentru a beneficia de respectiva oferta sau de respectivele esantioane. Cumparatorul va trebui sa restituie produsul (produsele) pe care doreste sa il/le returneze doar impreuna cu produsul (produsele) achizitionate la oferta in schimbul Comenzii produsului/produselor returnat(e), astfel incat IncalzitoareTerase.ro sa poata da curs cererii sale de retragere.

Cumparatorul va fi raspunzator pentru diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si, dupa caz, a functionarii produselor. 

2.3. Returnarea coletului prin curier

In plus fata de conditiile prevazute la articolul 2.1.respectiv 2.2., Cumparatorul sau destinatarul Comenzii, care doreste sa-si exercite dreptul de retragere, legal sau contractual, returnand produsul prin curier/colet, trebuie sa urmeze instructiunile urmatoare:

– este obligatorie utilizarea ambalajului original pentru returnarea produsului (produselor) respectiv(e);

– este obligatorie returnarea documentelor originale de achizitie a produsului (produselor) respectiv(e) (factura, chitanta/bon fiscal si certificate de garantie);

– trimiterea coletului cu confirmare de primire la urmatoarea adresa: SC 360 Multi-Solutions SRL, Str. Maica Alexandra nr. 5, sector 1, Bucuresti;

 

Atunci cand Cumparatorul/destinatarul Comenzii nu demonstreaza ca a predat efectiv produsul unui transportator conform celor de mai sus, toate riscurile legate de returnarea produsului sunt in sarcina Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii.