Termeni si Conditii

Articolul 1 – Obiectul Termeni si conditii de vanzare

Termenii si Conditiile de Vanzare au ca scop atat informarea oricarui eventual Cumparator despre conditiile si modalitatile in care vanzatorul (denumit in continuare „IncalzitoareTerase.ro” sau „Vanzator”) vinde si livreaza produsele comandate cat si stabilirea drepturilor si obligatiilor Partilor in cadrul procesului de vanzare a produselor de catre IncalzitoareTerase.ro consumatorului (denumit in continuare si „Cumparator”). Aceste conditii se aplica fara restrictii sau rezerve, tuturor vanzarilor de produse comercializate de pe site-ul IncalzitoareTerase.ro sau care poate fi accesat pe Internet, la adresa www.IncalzitoareTerase.ro, precum si la adresa IncalzitoareTerase.ro, versiune optimizata pentru telefonul mobil, in continuare denumit „site-ul” sau „site-ul IncalzitoareTerase.ro”. Prin urmare, faptul ca un Cumparator comanda un produs comercializat pe site-ul IncalzitoareTerase.ro presupune acceptarea deplina si integrala a Termenilor si Conditiilor de Vanzare despre care Cumparatorul declara ca a luat cunostinta anterior plasarii Comenzii.

IncalzitoareTerase.ro isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment Termenii si Conditiile de Vanzare. Cu toate acestea, Conditiile Generale de Vanzare aplicabile unei Comenzi sunt cele acceptate de Cumparator in momentul plasarii Comenzii sale. Termenii si Conditiile de Vanzare se completeaza cu prevederile cuprinse in Politica de livrare a produselor, Politica de Retur sau Renuntare la cumparare, Conditii de confidentialitate si Protectia Datelor, Prelucrarea Datelor cu caracter perosnal si Politica de utilizare a Cookie-urilor.

Articolul 2 – Identificarea Societatii Vanzatorului

Denumire: SC 360 Multi-Solutions SRL

Oficiul Registrului Comertului: J40/3211/2007

Cod Unic de Inregistrare: RO21107639

Adresa punct de lucru: Str. Maica Alexandra nr. 5, sector 1, Bucuresti, Romania

Telefon: 0728 83 72 72

E-mail: [email protected]

 

Articolul 3 – Incheierea contractului si comenzile

3.1 Tarife

Pretul pentru vanzarea online a produselor de pe Site-ul IncalzitoareTerase.ro, exprimate in lei (RON), este cel in vigoare in momentul plasarii Comenzii de catre Cumparator. Pretul de vanzare al produselor poate fi modificat de IncalzitoareTerase.ro in orice moment, insa in niciun caz pretul nu poate fi modificat ulterior plasarii comenzii, in mod unilateral. Aceasta modificare va fi comunicata intotdeauna Cumparatorului inainte de orice Comanda, respective livrare. Preturile se aplica vanzarii la distanta.

Aceste preturi contin si cheltuielile de expediere, acestea nu vor fi percepute separat, in plus fata de pretul produselor cumparate. Diferitele modalitati de expediere sunt prevazute in continuare in Termenii si Conditiile de Vanzare si sunt preluate si pe Site, acestea putand fi oricand modificate de catre IncalzitoareTerase.ro. De aceea, IncalzitoareTerase.ro ii sfatuieste pe Cumparatori sa consulte cu regularitate Termenii si Conditiile de Vanzare afisate pe Site.

Preturile includ taxa pe valoare adaugata (TVA) aplicabila in ziua inregistrarii Comenzii. Orice modificare a cotei de TVA aplicabile va fi in mod automat aplicata si pretului produselor vandute de IncalzitoareTerase.ro.

3.2 Caracteristicile produselor

Cumparatorul poate selecta unul sau mai multe produse din diferitele categorii prezentate pe IncalzitoareTerase.ro.

IncalzitoareTerase.ro poate modifica in orice moment sortimentele produselor comercializate pe Site, in special in functie de constrangerile legate de furnizor, fara a aduce vreo atingere Comenzilor deja inregistrate de Cumparator. Cumparatorul poate, inainte de plasarea Comenzii, sa se informeze de pe site-ul IncalzitoareTerase.ro despre caracteristicile esentiale ale produsului (produselor) pe care doreste sa-l (sa le) comande.

Produsele respecta legislatia in vigoare in Romania. 

Informatiile inscrise pe ambalajele produselor vor fi disponibile cel putin in limba romana.

Pentru orice intrebare referitoare la produse si utilizarea lor, orice intrebare suplimentara sau solicitare de consiliere, Cumparatorul poate contacta echipa IncalzitoareTerase.ro la nr. de telefon 0728 837272 sau 021 4101422.

3.3 Disponibilitate

Ofertele prezentate de IncalzitoareTerase.ro sunt valabile in limita stocurilor disponibile, in dimineata zilei in care se plaseaza comanda, in depozitul IncalzitoareTerase.ro special afectat vanzarii prin intermediul Site-ului www.incalzitoareterase.ro.

3.4 Comanda

Orice Comanda presupune acceptarea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, a Conditiilor Generale de Utilizare a Site-ului si a prevederilor documentelor Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal si Politica de Utilizare a Cookie-urilor, fara a aduce atingere eventualelor conditii contractuale particulare convenite de Parti, daca exista.

Cumparatorul poate verifica detaliile Comenzii si poate corecta eventualele erori.

Din momentul in care Cumparatorul confirma comanda apasand pe butonul „Valideaza plata” (denumita in continuare „Comanda”), se considera ca acesta a acceptat in cunostinta de cauza continutul si conditiile Comenzii respective si, in special, Termenii si Conditiile de Vanzare, faptul ca respectiva Comanda implica o obligatie de plata din partea sa, preturile, volumele, caracteristicile, cantitatile si termenul de livrare a produselor comandate de Cumparator.

Dupa validarea acestei etape, Cumparatorul nu va mai putea anula Comanda decat in temeiul dreptului de renuntare prevazut in sectiunea politica de anulare si retur. Vanzarea va fi definitiva (sub rezerva exercitarii de catre Cumparator a dreptului sau de retragere, in conditiile prevazute in sectiunea politica de anulare si retur).

Comanda va fi confirmata de IncalzitoareTerase.ro prin transmiterea unei informari electronice Cumparatorului („mesajul electronic pentru confirmarea Comenzii”).

IncalzitoareTerase.ro recomanda Cumparatorului sa pastreze mesajul electronic pe suport de hartie sau informatic. Cumparatorul este informat despre faptul ca mesajul electronic va fi transmis la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sau identificarii sale, anterior plasarii Comenzii.

IncalzitoareTerase.ro va fi indreptatit sa incaseze pretul Comenzii in urmatoarele situatii: 

– pentru platile efectuate conform articolului 4.1 de mai jos: imediat dupa transmiterea mesajului electronic sau telefonic pentru informarea Cumparatorului despre expedierea Comenzii sale;

– pentru platile efectuate in sistem ramburs: in momentul livrarii coletului, IncalzitoareTerase.ro avand dreptul de a refuza remiterea coletului in situatia in care Cumparatorul nu achita pretul produselor comandate. 

Din acest motiv, in caz de eroare la mentionarea adresei de mesagerie electronica sau de nereceptionare a mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii, IncalzitoareTerase.ro nu va putea fi trasa la raspundere. In acest caz, vanzarea va fi considerata definitiva, cu exceptia cazurilor de anulare a Comenzii de catre IncalzitoareTerase.ro, in special pentru indisponibilitatea produselor in conditiile aratate mai sus. Cu toate acestea, Cumparatorul va putea sa-si exercite dreptul de retragere, in conditiile prevazute in sectiunea politica de anulare si retur.

IncalzitoareTerase.ro isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula executarea oricarei Comenzi si/sau livrari, indiferent de natura sau etapa executarii sale, in caz de neplata sau plata partiala a oricaror sume datorate de Cumparator, in caz de incident de plata sau de frauda ori tentativa de frauda in legatura cu utilizarea Site-ului IncalzitoareTerase.ro, inclusiv cu ocazia unor Comenzi anterioare.

Articolul 4 – Plata 

4.1 Instrumente de plata

In momentul inregistrarii Comenzii, Cumparatorul garanteaza IncalzitoareTerase.ro ca dispune de autorizatiile necesare pentru utilizarea instrumentului de plata ales pentru Comanda sa.

4.1.1 Carduri bancare

Cardurile bancare acceptate pe Site-ul IncalzitoareTerase.ro si la Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.ro sunt urmatoarele: Visa, Visa Electron si MasterCard, Maestro. Aceste carduri de debit sau credit trebuie sa fie emise de o institutie bancara sau financiara cu sediul in Romania. Plata cu cardul se realizeaza prin operatorul de plati online Netopia SRL (mobilpay).

4.1.2. Ramburs (numerar la curier)

Aceasta modalitate de plata presupune achitarea comenzii in momentul livrarii coletului, eliberarea chitantei facandu-se de firma de curierat.

4.2 Modalitatile de plata

In functie de modalitatea de plata aleasa, plata trebuie efectuata in momentul plasarii Comenzii online de catre Cumparator in cazul platilor prin card bancar, respectiv in momentul livrarii coletului in cazul platii ramburs.

In caz de dificultate cu ocazia efectuarii platii, Cumparatorul va putea apela la institutia bancara emitenta a cardului bancar sau, in cazul in care acesta considera ca ar putea obtine o informatie de la IncalzitoareTerase.ro, la Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.ro la numarul de telefon 0728 83 72 72 (tarif normal), in orele de program mentionate in sectiunea „Contact” de pe Site-ul IncalzitoareTerase.ro.

Toate Comenzile sunt platibile in lei (RON), cu toate taxele si contributiile obligatorii incluse. 

La latitudinea IncalzitoareTerase.ro, se vor putea aplica de drept penalitati de intarziere, egale cu rata dobanzii legale, sumelor neachitate la data expirarii unui termen de zece zile de la data Comenzii sau de la data notificarii respingerii platii bancare.

In plus, IncalzitoareTerase.ro isi rezerva dreptul de a suspenda sau anula executarea oricarei Comenzi si/sau livrari, indiferent de natura sau etapa executarii sale, in caz de neplata sau plata partiala a oricaror sume datorate de Cumparator, in caz de incident de plata sau de frauda ori tentativa de frauda in legatura cu utilizarea Site-ului IncalzitoareTerase.ro, inclusiv cu ocazia unor Comenzi anterioare.

4.3 Securitatea operatiunilor de plata

In cadrul luptei impotriva infractiunilor savarsite pe Internet, informatiile referitoare la Comanda Cumparatorului vor putea fi transmise oricarui tert abilitat prin lege sau desemnat de IncalzitoareTerase.ro, numai in scopul verificarii identitatii Cumparatorului, a validitatii Comenzii, a modalitatii de plata utilizate si a livrarii avute in vedere.

Urmare a acestui control, IncalzitoareTerase.ro va avea dreptul de a solicita fotocopia cartii de identitate a Cumparatorului si/sau orice informatie despre identitatea Cumparatorului. Orice Cumparator are dreptul de acces, rectificare si stergere a datelor cu caracter personal care il privesc si care sunt prelucrate de IncalzitoareTerase.ro, in conditiile prevazute in documentele Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal si Politica de Utilizare a Cookie-urilor.

IncalzitoareTerase.ro utilizeaza un instrument de plata securizat, numit „Netopia”. Securitatea platii se bazeaza pe autentificarea Cumparatorului si pe confidentialitatea tuturor datelor. Pentru a asigura securitatea, Netopia utilizeaza tehnici dovedite de criptografie si respecta reglementarile bancare aplicabile in Romania.

Articolul 5 – Garantia produselor

5.1. Garantiile legale

Toate produsele comercializate pe Site beneficiaza de garantia legala de conformitate (astfel cum este definita de Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora) care dau Cumparatorului posibilitatea sa returneze produsele defecte sau neconforme ce i-au fost livrate.

5.1.1 Garantia legala de conformitate

In ceea ce priveste garantia legala de conformitate, art. 5. si 6. din Legea 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora prevede urmatoarele:

« Art. 5 (1) Vanzatorul este obligat sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.

 (2) Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca: 

  1. a) corespund descrierii facute de vanzator si au aceleasi calitati ca si produsele pe care vanzatorul le-a prezentat consumatorului ca mostra sau model;
  2. b) corespund oricarui scop specific solicitat de catre consumator, scop facut cunoscut consumatorului si acceptat de acesta la incheierea contractului de vanzare-cumparare; 
  3. c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip; 
  4. d) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului. 

Art. 6. Nu se considera a fi lipsa de conformitate daca in momentul incheierii contractului de vanzare-cumparare consumatorul a cunoscut sau nu putea, in mod rezonabil, sa nu cunoasca aceasta lipsa de conformitate ori daca lipsa de conformitate isi are originea in materialele furnizate de consumator. »  

5.1.2 Exceptarea de la aplicarea garantiei

Sunt exceptate de la aplicarea garantiei produsele modificate, reparate, incorporate sau adaugate de catre Cumparator. Garantia nu se va referi la viciile aparente. Garantia nu va acoperi produsele deteriorate in timpul transportului sau din cauza unei utilizari eronate.

5.2 Modalitatile de aplicare a garantiilor legale

Pentru orice cerere legata de garantiile legale, Cumparatorul trebuie sa contacteze Serviciul Clienti prin sectiunea „Contact” de pe Site-ul IncalzitoareTerase.ro sau la numarul de telefon 021 410 14 22, in orele de program indicate in sectiunea „Contact” pe IncalzitoareTerase.ro.

Prezentele dispozitii nu exclud beneficiile. IncalzitoareTerase.ro detine drepturile de autor pentru continutul prezentat pe IncalzitoareTerase.ro. Pentru raportarea eventualelor incalcari ale dreptului de autor sesizate pe site va puteti adresa la: office<>incalzitoareterase.ro.

Articolul 6 – Livrarea si receptionarea produselor

6.1 Reguli generale

Produsele comandate de Cumparator in conformitate cu prezentele Termeni si Conditii de Vanzare vor fi livrate la adresa indicata de Cumparator ca fiind adresa de livrare pentru respectiva Comanda („Adresa de livrare”).

IncalzitoareTerase.ro livreaza pe intreg teritoriul Romaniei.

Facturile de achizitie sunt transmise prin mesaj electronic la adresa de mesagerie electronica indicata de Cumparator in momentul inregistrarii sale pe IncalzitoareTerase.ro sau in format hartie, impreuna cu Comanda. 

6.2. Modalitatile de livrare

(i) Livrarea se face prin SC FAN Courier Express SRL sau Urgent Cargus SA in continuare «Courier»

In momentul livrarii, livrarea se face de catre reprezentanul Courierului Cumparatorului sau destinatarului Comenzii, iar acesta din urma semneaza o confirmare de primire. Aceasta confirmare de primire face dovada livrarii de catre IncalzitoareTerase.ro si a primirii de catre Cumparator sau destinatarul Comenzii a produselor comandate.

Insasi livrarea coletului nu poate fi contestata daca respectivul colet apare sa fi fost livrat, sistemul informatic (print screen) al transportatorului facand dovada acestui fapt.

Prin agrearea Termenilor si Conditiilor de Vanzare, Cumparatorul este de acord si imputerniceste transportatorul ca, in cazul in care Cumparatorul insusi sau destinatarul livrarii nu este prezent la adresa indicata pentru livrare, sa remita coletul catre oricare dintre persoanele aflate in incaperile acestuia.

In cazul comenzilor cu o valoare mai mare de 100 (una suta) lei, Cumparatorul beneficiaza de livrare gratuita.

In cazul livrarilor prin Courier, daca Cumparatorul exercita dreptul de retragere din contractul de vanzare-cumparare in sensul returnarii produsului, IncalzitoareTerase.ro nu suporta costul de returnare a produsului.

6.3. Dispozitii generale referitoare la anomalie, avarie, colet deteriorat

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii este rugat sa verifice starea aparenta a coletului si a produselor in momentul efectuarii livrarii. 

In caz de anomalie cu privire la colet (colet deteriorat, colet deschis, urme de lichid, etc) sau la produsul (produsele) comandat(e) (produs(e) lipsa, produs(e) deteriorat(e), Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa urmeze in mod obligatoriu procedura descrisa la Politica de livrare a produselor, corespunzatoare conditiilor Comenzii. Nerespectarea procedurii adecvate exclude posibilitatea oricarei reclamatii impotriva transportatorului si a IncalzitoareTerase.ro. In special, Cumparatorul nu va putea pretinde nicio rambursare a vreunei sume. Cumparatorul sau destinatarul Comenzii nu va putea nici sa pretinda IncalzitoareTerase.ro sa livreze din nou produsele comandate.

De asemenea, Cumparatorul sau destinatarul Comenzii are posibilitatea de a apela la Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.ro pentru a afla modalitatile de returnare a produsului (produselor) deteriorat(e). Procedura de returnare a produselor deteriorate indicata de Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.ro va trebui urmata in mod obligatoriu de Cumparator. In caz contrar, Cumparatorul nu va putea pretinde rambursarea nici unei sume sau inlocuirea produselor respective.

6.3.1 Procedurile ce trebuie obligatoriu urmate atunci cand coletul este deteriorat

– Livrarea prin Courier

Atentie! Nu este permisa conditionarea de catre Cumparator a primirii coletului sau achitarii prin ramburs a pretului comenzii de deschiderea coletului sau verificarea continutului acestuia!

In cazul constatarii anomaliei in prezenta reprezentantului Courierului, in cazul daunelor vizibile ale coletului, Cumparatorul va refuza livrarea si va formula imediat, clar si detaliat toate rezervele cu privire la anomalia constatata. Aceste rezerve trebuie scrise de Cumparator sau destinatarul Comenzii pe bonul de livrare al Courierului. Totodata, Cumparatorul va semnala obiectiunile la Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.ro, la numarul de telefon 0728 837272.

In cazul constatarii anomaliei in absenta reprezentantului Courierului cumparatorul va semnala pagubele sau lipsurile constatate, formuland toate reclamatiile si rezervele la Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.ro, la numarul de telefon 0728 837272 sau prin e-mail la adresa de e-mail: office<.>incalzitoareterase.ro. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. IncalzitoareTerase.ro va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 10 (zece) zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

6.3.2 Procedura ce trebuie urmata obligatoriu in cazul produselor lipsa sau deteriorate

Cumparatorul sau destinatarul Comenzii va trebui sa semnaleze absenta sau degradarea produsului Serviciului Clienti al IncalzitoareTerase.ro la numarul de telefon 0728 837272 sau prin e-mail la adresa office<.>incalzitoareterase.ro. Notificarea incidentelor si formularea rezervelor trebuie sa intervina in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 3 (trei) zile lucratoare de la data livrarii. IncalzitoareTerase.ro va furniza un raspuns privind reclamatiile inregistrate in termen de maximum 10 (zece) zile. Diferendele ce nu au putut fi solutionate pe cale amiabila vor fi deferite spre competenta solutionare instantelor judecatoresti din Romania, fara a exclude posibilitatea interventiei altor institutii de resort.

Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.ro va putea solicita orice informatie cu privire la identitatea Cumparatorului sau a destinatarului Comenzii si va putea recurge la orice verificare utila in acest sens.

6.4 Termenele de livrare

In cazul livrarii prin Courier, se va incerca o livrare a produselor cumparate intr-un termen de aproximativ 1-5 zile lucratoare de la incheierea contractului de vanzare-cumparare. In cazuri temeinic justificate, termenul de livrare poate fi de maximum 30 (treizeci) de zile de la incheierea contractului. Termenele de livrare incep sa curga de la data incheierii contractului de vanzare, mai exact a transmiterii mesajului electronic pentru confirmarea Comenzii. In cazul depasirii acestor termene, care nu se datoreaza unui caz de forta majora, Cumparatorul are posibilitatea sa anuleze Comanda (sa dispuna asupra rezolutiunii contractului) in urmatoarele conditii:

– dupa transmiterea catre Serviciul Clienti al IncalzitoareTerase.rosi prin e-mail la adresa e- office<.>incalzitoareterase.ro a unei puneri in intarziere in vederea efectuarii livrarii intr-un termen suplimentar rezonabil, de indata ce aceasta punere in intarziere nu a produs efectele asteptate, sau

– daca respectivul Cumparator a comunicat catre IncalzitoareTerase.ro, inainte de incheierea contractului, ca termenul de livrare era o conditie esentiala pentru Comanda sa.

In ipoteza in care ancheta, al carei rezultat va fi obligatoriu, va releva o culpa exclusiva imputabila IncalzitoareTerase.ro sau transportatorului, IncalzitoareTerase.ro va rambursa suma integrala achitata de Cumparator si incasata de IncalzitoareTerase.ro in baza respectivei Comenzi, cu conditia ca toata Comanda sa fie returnata de Cumparator catre IncalzitoareTerase.ro. Rambursarea se va face prin virament bancar in contul indicat de Cumparator in acest sens, in cel mai scurt timp, dar nu mai tarziu de 14 (paisprezece) zile de la data la care Cumparatorul si-a exercitat dreptul de a obtine anularea Comenzii.

Daca Comanda nu este returnata integral sau daca ancheta nu releva nici o culpa exclusiva imputabila IncalzitoareTerase.ro sau transportatorului, Cumparatorul nu va putea pretinde nici rambursarea sumelor achitate de el, nici o noua livrare a produselor comandate, cu exceptia cazului in care demonstreaza, prin orice mijloace, ca nu este responsabil de situatia creata.